Bianca Andreescu, noua campioană la US Open

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (locul 15 WTA) a câștigat sâmbătă seară finala de la US Open, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams (locul 8 WTA), cu scorul de 6-3, 7-5.

Cele două s-au întânit în finala de la Toronto, în urmă cu o lună, însă Serena Williams a fost nevoită să se retragă atunci.

Jucătoarea canadiană de origine română a câştigat partida cu americanca Serena Williams, impunându-se într-o oră şi 42 minute, într-un meci în care sextuplei campioane la Flushing Meadows nu i-a ieşit nimic în primul set, însă a revenit surprinzător în setul al doilea.

În primul set, Serena Williams nu a reuşit puncte câştigătoare, nu a pus în teren aproape deloc primul serviciu, iar Bianca Andreescu a profitat din plin de nereuşitele americancei şi a câştigat categoric, scor 6-3.

Al doilea set însă a marcat revenirea americancei, care a reuşit surprinzător un break în setul secund, la 5-1 pentru Bianca Andreescu, şi apoi a egalat scorul la 5, în apaluzele miilor de americani din tribune. 

Jucătoarea canadiană de origine română şi-a fructificat însă decisiv serviciul apoi, scor 7-5, şi a câştigat, la 19 ani, trofeul de la US Open, obţinând astfel primul titlu de Grand Slam din carieră.

Este primul titlu de Mare Șlem câștigat de sportiva de origine română.

De la începutul săptămânii viitoare, jucătoarea de 19 ani va urca pe locul 5 în clasamentul WTA, depășind-o pe Simona Halep.

Sursa: Digi24, Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Copil în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor: Nu aveți voie cu cărucior aici

Părintele unui copil care, temporar, este în scaun cu rotile a trăit experiențe neplăcute la ...