Câinele adoptat dintr-un adăpost salvează viaţa unei păsări colibri – acum sunt complet inseparabili

Când Ed Gernon l-a văzut pe Rex la un adăpost local, şi-a dat seama imediat că patrupedul era animalul de companie potrivit pentru el. Personalul de la adăpost l-a avertizat pe Gernon că Rex era considerat periculos şi aproape sălbatic.

El a trăit cea mai mare parte a vieţii pe străzi şi din această cauză a trebuit să înveţe cum să vâneze pentru a supravieţui. În plus, anumite semne de pe corpul său indicau unele confruntări cu alte animale.

Cu toate acestea, Ed era hotărât să-i ofere o şansă lui Rex, drept urmare a adoptat oficial câinele şi l-a dus la el acasă.

Ed şi Rex au stabilit imediat o legătură minunată – câinele s-a ataşat repede de noul său proprietar. Celor doi le plăcea să se joace împreună cu discul şi, de asemenea, să facă plimbări lungi prin Whittier, California, oraşul natal al lui Gernon.

Într-o zi, în timpul uneia dintre ieşiri, Rex s-a oprit în faţa unui tufiş. El a refuzat să se mai mişte, aşa că Gernon s-a dus să vadă ce anume îi atrăsese atenţia. A observat o micuţă pasăre colibri căzută pe pământ.

La început, Gernon a crezut că pasărea murise – era acoperită cu furnici şi nu se mişca. Dar apoi a observat o respiraţie slabă şi şi-a dat seama că încă o mai putea salva. A luat-o acasă şi a început să o îngrijească cu gândul că îşi va reveni.

Gernon a fost uimit de reacţia lui Rex la vederea păsării colibri, pe care a numit-o Hummer. Fostul câine al străzii a refuzat să părăsească pasărea neajutorată.

„[… Această creatură fragilă pe care întreaga lume a vrut să o omoare, iar Rex încerca să o protejeze, aşa că m-am gândit să încerc să o salvez]”, a declarat Gernon pentru CBS News.

De când a ajuns în casa lui Gernon, bărbatul a hrănit-o cu un amestec de zahăr şi apă la fiecare cincisprezece minute, de dimineaţa până seara. De asemenea, el a învăţat-o să zboare cu ajutorul unui uscător de păr. Încet, dar sigur, pasărea a început să-şi recapete puterile. Gernon era uimit să o vadă zburând în jurul casei.

Hummer a început să petreacă cea mai mare parte a timpului cu Rex. Păsării îi place să facă baie în castronul câinelui, iar Rex nu se supără. Patrupedul este fericit că cea mai bun prietenă a lui se simte bine.

Gernon a surprins câteva videoclipuri cu Hummer şi Rex când se joacă împreună. Una dintre aceste filmări adorabile ne dezvăluie ritualul de îmbăiere al lui Hummer.

Un alt videoclip drăguţ o arată pe Hummer stând pe ochelarii lui Gernon. Locul său ideal de odihnă!

Gernon ştie că Hummer va trebui în cele din urmă să se întoarcă în sălbăticie şi tocmai de accea a început să lase uşile şi ferestrele deschise pentru ea, dar până acum, pasărea a preferat să rămână în casă, alături de cel mai bun prieten şi tatăl său adoptiv. Gernon recunoaşte că ziua în care Hummer îi va părăsi nu va fi una uşoară, dar e atât de fericit că mica înaripată a adus o bucurie imensă atât în viaţa lui, cât şi în cea a lui Rex.

Gernon, Rex şi Hummer formează un trio inseparabil în care dragostea e mai presus de orice altceva. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre Hummer şi Rex, vizionaţi videoclipul de mai jos

Firul acestei poveşti este cu adevărat miraculos: bărbatul a salvat câinele, câinele a salvat pasărea, iar pasărea i-a „salvat” pe ei prin bucuria pe care le-a transmis-o. Fantastic!

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Loading...
x

Check Also

“De ce ma insulți copile, Mă trimiți în pod să zac? Am muncit doar pentru tine…” Respectați-vă părinții cât îi mai aveți

Povestea unui bătrânel