Confiscarea averilor și detentie pe viață pentru corupți, noua lege ce va salva România?

Noua propunere legislativă de modificare a Codurilor penale propune pedepse mai mari

pentru corupţi şi reducerea de la un milion la 100.000 de euro a limitei de mită sau prejudiciu pentru care o persoană este cercetată pentru corupţie.

„Proiectul nostru prevede închisoarea pe viaţă pentru faptele de mare corupţie.

Proiectul prevede confiscarea totală a averii şi extinsă”, spune deputatul independent Bogdan Diaconu.

Potrivit aceluiaşi proiect, faptele de corupţie nu se prescriu.

Unii dintre parlamentarii PSD cred că propunerea este folosită de deputatul independent ca să-şi facă publicitate.

Şi mai spun că închisoarea pe viaţă este o pedeapsă mult prea aspră.

„Trebuie să facem o mare diferență între ceea ce este populism şi ceea ce pretinde până la urmă o țară europeană”, spune deputatul PSD Cosmin Necula.

„Închisoarea ar trebui să aibă și un rol educativ și să îl ajuți pe om, să îl redai societății folositor, util ei. Că dacă îl distrugi mental și îi dai închisoare pe viață s-ar putea să afectezi nu doar acea persoană, ci și toată familia”, spune deputatul PSD Ciprian Nica.

„Trebuie să ai condiții, trebuie să ai o celulă, trebuie să îl hrănești, să îi asiguri un trai normal. Important este să recuperăm prejudiciul, mult mai important decât să ținem oameni în pușcărie”, spune deputatul UNPR Luminița Adam.

Deci asta este ideea, că nu poți băga un furăcios la pârnaie pe viață că îl distrugi social, dar mai rău îi faci rău psihic familiei sale, iar ei din ce o să mai trăiască dacă tata numai fură?

NU TREBUIE SĂ AI CONDIȚII, trebuie să te gândești tu ca idioată, că înainte de toate în loc să iei șpagă/mită, îți pui întrebarea: “Oare dacă mă prind ăștia și îmi iau banii și mai fac și pârnaie 5 ani? Acolo nu am apă, nu am mâncare, nu am head&sholders, nu am Vichy Q10, s.a.”.

Loading...
x

Check Also

Atunci când te simți singur și părăsit spune acatistul Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan

Va aduce iubire și liniște sufletească în viața ta Acatistul Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan ...