Copiii unor afaceriști din Gorj, transformați peste noapte în romi pentru a intra la Academia de Poliţie

Transformarea” copiilor în romi s-a făcut cu certificat de la o asociaţie a romilor care a eliberat un document care atestă apartenţa acestora la această etnie.

Unitatea de poliţie ce a făcut selecţia, respectiv Poliţie Gorj, nu s-a sinchisit să verifice autenticitatea datelor, scrie portalul gorj-domino.ro.

Copiii unor oameni de afaceri din Gorj au devenit peste noapte romi pentru a putea intra pe locurile speciale la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Pentru dosarul de înscriere la Academia de Poliţie, printre altele, “candidaţii etnici/minoritari care se înscriu pentru locurile alocate distinct acestora declară pe propria răspundere apartenenţa la etnia/minoritatea respectivă şi depun la dosarul de recrutare inclusiv o adeverinţă emisă de

o organizaţie etnică/minoritară, constituită potrivit legii, care să ateste apartenenţa la etnia/minoritatea respectivă”, se preciza în anunţul iniţial postat pe site-ul Poliţiei Gorj, care s-a ocupat de recrutarea şi selecţia candidaţilor, mai precizează gorj-domino.ro.

Pe baza acestor documente, spre exemplu, fiul unui om de afaceri local a fost admis penultimul la Academia de Poliţie, pe locuri speciale pentru romi, în sesiunea din această vară, fără a aparţine acestei etnii.

Diana Ionela Verboncu, fiica omului de afaceri Nelu Buic, s-a înscris şi ea tot pe locurile speciale destinate romilor, numai că a picat la probele fizice, arată sursa citată.

Diana Ionela Verboncu
Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...