Cutremur de peste 4 grade în Vrancea, sâmbătă seara. Ce arată datele INFP

Un cutremur cu magnitudine iniţială estimată la 4,1 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seara în zona seismică Vrancea, conform datelor transmise de Institutul  Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Este cel mai important seism din ultima perioadă, produs în ţara noastră.

Cutremur de peste 4 grade, produs în seara zilei de 18 mai

Seismul a avut loc la o adâncime de 114 kilometri, conform INFP, iar intensitatea a fost de 2. Reamintim că în urmă cu o săptămână s-a produs un seism cu magnitudinea de 3,4 grade, în zona Vrancea, la ora 17.13, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richer și a avut epicentrul la o adâncime de 100 de kilometri. Cutremurul produs în zona Vrancea a avut loc la ora locală 17.13, în apropierea orașelor Slănic-Moldova (45 km), Covasna (48 km), Tîrgu Ocna (48 km), Onești (49km), Nehoiu (50 km).

Ce spun specialiştii INFP despre cutremurul de sâmbătă seara

Vrancea este o zonă cu puternică activitate seismică, iar cutremurele de mică intensitate sunt frecvente aici. Cu toate acestea, se mai pot produce şi cutremure cu efecte devastatoare, precum cel din 1977. 

“Este un cutremur mai mare decât ce ne-am obişnuit, dar nu este unul să producp probleme deosebite. Este unul specific zonei. Nu e probabil să apară replici, dar dacă sunt, acestea vor fi mici. Urmează să vedem dacă s-a simţit sau nu din mesajele pe care le vom primi”, a spus Mihai Diaconescu, de la INFP, la Romînia TV, legat de aceste seism.

În urmă cu ceva timp, Gheorghe Mărmureanu, director onorific la INFP, spunea că va urma un cutremur mare în ţara noastră, însă nu se poate spune exact când se va produce.

 „Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a declarat Mărmureanu.

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...