Dan Barna

Dan Barna îl acuză pe Iohannis pentru plecarea românilor din țară. ”La Sibiu va fi Termopile”

Dan Barna, candidatul USR – PLUS la alegerile prezidențiale, l-a acuzat vineri, într-o conferință de presă susținută la Sibiu, pe Președintele Klaus Iohannis că este reprezentantul clasei politice care a dus România în situația de a avea patru milioane de oameni în afara țării. 

„Preşedintele Iohannis este reprezentantul PNL. Candidez contra preşedintelui Iohannis şi contra celorlalţi candidaţi potenţiali. Preşedintele Iohannis este un om bun, dar este reprezentantul, şi vreau să fiu foarte clar, este reprezentantul clasei politice care ne-a adus în această situaţie.

Patru milioane de români sunt în afara României pentru că, timp de 30 de ani, clasa politică toată, şi de-o parte şi de cealaltă, a funcţionat în afara legăturii cu comunitatea”, a spus Dan Barna.

”Sunt candidatul Alianței și obiectivul meu este foarte simplu: vreau ca România să devină o țară din care tinerii să nu mai plece. Soluția nu poate să vină de la actuala clasă politică

Este nevoie inclusiv la Cotroceni inclusiv de ceea ce înseamnă ADN-ul, energia USR, este nevoie la Cotroceni de un aer proaspăt și de o energie nouă.

Președintele poate să dea viziunea către unde merge această țară și dacă Președintele este în mijlocul comunității zi de zi, nu doar în situații de criză, chiar putem să redirecționăm dezvoltarea României către ceea ce înseamnă Europa, către o țară în care vrem să trăim și tinerii vor să rămână.  

Orice altă alternativă ne condamnă la schimbarea cailor la diligență”, a continuat candidatul la Președinție. 

Dan Barna se vede Leonidas la Termopile

Întrebat dacă va fi votat de sibieni, Barna a spus că ”la cum arată alegerile prezidențiale în momentul de față pare că Termopilele alegerilor prezidențiale va fi la Sibiu”.

”Toată lumea va privi cu interes ce se întâmplă la Sibiu, n-aș putea să spun care va fi scorul în Sibiu, este unul dintre cele mai interesante subiecte”, a spus președintele USR. 

Conform Wikipedia, Bătălia de la Termopile a fost o luptă care s-a dat între o alianță a unor orașe-state din Grecia Antică, condusă de regele Leonidas al Spartei și Imperiul Persan al lui Xerxes I.

Bătălia a durat trei zile în timpul celei de-a doua invazii persane în Grecia, în același timp cu Bătălia de la Artemisium, în august sau septembrie 480 î.Hr., și a avut loc în trecătoarea Termopile. 

Editor Adriana Duțulescu -digi24.ro

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...