Dr. Radu Zamfir, premiat pentru cea mai bună realizare în chirurgie, în cadrul Galei Premiilor de Excelență ”Medica Academica”

Cea de-a opta ediție a Galei Premiilor de Excelență Medica Academica a marcat 100 de apariții ale publicației și a premiat realizări deosebite din chirurgie, cercetare fundamentală, apariții editoriale în domeniul medical.

Evenimentul a avut loc în decorul select al Palatului Ghica Tei și s-a bucurat de prezența unor personalități de prim rang: acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, presedintele Academiei Române, acad. prof. Victor Voicu, vicepresedintele Academiei și președintele Secției de Științe Medicale, acad. Maya Simionescu, președinta Secției de Științe Biologice a Academiei, prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale, membru correspondent al Academiei Române.

Premiul “Dan Setlacec” pentru cea mai bună realizare în chirurgie a revenit Dr. Radu Zamfir, director executiv al Agenției Naționale de Transplant, pentru realizari obținute în chirurgie și promovarea activității de transplant.  Laudatio a fost rostit de prof. Irinel Popescu.

Secretele doctorului Radu Zamfir! Cum se comportă „medicul erou din Apuseni” cu pacienții săi de la Spitalul Funde

Presa l-a numit medicul erou din Apuseni, în urma tragicului accident despre care nu-i place să-și amintească. El își spune simplu, Radu Zamfir, chirurg … un chirurg, care nu poate trăi fără să intre în sala de operații, unde reușește să rezolve dintre cele mai complexe cazuri.

Astăzi este considerat de specialiștii în domeniu unul dintre cei mai buni chirurgi din România pe zona digestivă. Totodată este și coordonator al echipei de prelevare hepatică, efectuând până acum peste 600 de intervenții de acest tip.

El a participat la zeci, poate chiar sute de transplanturi alături de prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.

Radu Zamfir a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti în 1998, cu media generală de promovare a anilor de studii 9,63 şi media la examenul de licenţă 10.

„Mie mi-a salvat viața. Adică eu fără el, azi nu mai trăiam. Și nu mă refer numai la chirurgul Radu Zamfir, ci și la OMUL, Radu Zamfir. Pentru că în meseria este vital să fii ambele, ne-a relatat una dintre fostele sale paciente.

Eu nu m-am operat la dumnealui, dar pot să vă spun că am rămas uimită de câtă grijă poate să aibă de pacienții lui, indiferent de clasa lor socială. Le explică, vorbește frumos, calm, blând. Dacă e chemat noaptea, vine. Dimineața vine.

Eu m-am gândit că poate locuiește în spitalul ăsta„, povesteșe impresionată o doamnă trecută bine de 70 de ani, internată în Spitalul Fundeni, locul unde Radu Zamfir este chirurg încă din anul 2000.

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...