Ea este mândria romilor! A fost admisă la 5 facultăți din Marea Britanie. Este frumoasă, dar și deșteaptă

Perla Scripcaru este de etnie romă, însă toată viața ei s-a zbătut să combată preconcepțiile legate de etnia sa. Abandonată de mică, fata a avut șansa să fie crescută de buni samariteni, care i-au oferit toate ustensilele pentru a reuși în viață.

Mândria romilor, o elevă emenentă


Încă de la o vârstă fragedă, Perla Scripcaru și-a demonstrat devotamentul și apetența pentru învățătură.

Ea a terminat cu brio o școală renumită din Botoșani, apoi a fost admisă la cinci universități importante din Marea Britanie. În scurt timp, Perla a ajuns mândria tuturor.

Fata spune că a fost discriminată de mică, însă a continuat să lupte pentru viitorul ei. ,,M-am lovit de situaţii de genul acesta, discrimatorii aş putea spune, încă de când eram mică.

Unii copii cu care mă jucam mă respingeau, spunând că sunt ţigancă. Chiar şi când aveam rezultate bune la scoală, erau remarci ironice de genul: Vai, a ieşit ţiganca la tablă, ştie ea mai bine!

Loading...

Ei se aşteptau ca, fiind de etnie romă, să nu fiu la acest nivel, să nu fac lucrurile ca toţi ceilalţi. Dar lucruile acestea nu m-au doborât. Nu m-am închis în carapacea mea, să mă justific că nu pot face lucrui fiindcă sunt discriminată.

Din contră, m-au ambiţionat. M-au făcut să-mi doresc şi mai mult. Am muncit şi mai mult pentru ceea ce-mi doream”, spune Perla.

Ce planuri de viitor are tânăra


Tânăra de etnie romă spune că visul ei este să-și înființeze un ONG în Marea Britanie care să vegheze asupra persoanelor defavorizate din cauza etniei lor.

Romii au nevoie de modele, au nevoie să vadă că şi personele de etnie romă au făcut ceva bun, că au fost apreciate de majoritari.

Mulţi romi trăiesc cu impresia că, dacă sunt ţigani, nu îi angajează nimeni, nu vorbeşte nimeni cu ei, nu sunt văzuţi bine.

Sursa: https://romania-in-imagini.ro/

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

VIDEO. Asistenta medicală căreia vecinii i-au aruncat clor pe uşă, întâmpinată cu flori și aplauze de militari

Gest de încurajare din partea unor militari pentru asistenta medicală din Galați care a fost hărțuită de ...