Eleva româncă de 17 ani a câștigat locul întâi la Olimpiada Europeană de Matematică

Eleva în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Amina Abu Shanab, a câștigat locul întâi la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete, EGMO. Evenimentul urma să fie găzduit de localitatea olandeză Egmond aan Zee, dar din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, s-a desfășurat în mediul virtual.

La această competiție, România a fost reprezentată de patru eleve, printre care și Amina. Toate reprezentantele țării noastre au câștigat medalii, cu un total de 39 punte obținute în cele trei zile de competiție. Amina s-a plasat pe primul loc, obținând medalia de aur a Olimpiadei.

Un VIDEO extraordinar pe care ca invitam sa-l urmariti! Apasa pe video si lasa un comentariu pe canalul lor de youtube! Sa ajutam acest cuplu care calatoreste prin lume si ne arata frumusetile ei cu un LIKE! E Gratis!

Alexandra Timofte a câștigat, la rândul său, medalia de aur cu 29 puncte obținute la cele 6 probe ale competiției, Diana Țolu a obținut o medalie de argint cu 23 de puncte și Lucia Rîșnoveanu a câștigat o medalia de bronz cu un total de 17 puncte.

Potrivit regulilor concursului, de la 26 de puncte în sus participantele sunt recompensate cu o medalie de aur, între 18 și 25 de puncte se acordă o medalie de argint și între 11 și 17 puncte se acordă una de bronz. De asemenea, concurentele care au rezolvat perfect una dintre cele 6 probleme și au obținut punctaj maxim (7 puncte), au primit câte o mențiune chiar dacă nu au obținut punctajul total necesar pentru medalii.

În ceea ce privește clasamentul general pe țări, România s-a plasat pe locul 3, cu un total de 108 puncte.

Primele două locuri au fost ocupate de Rusia, cu 128 puncte, respectiv Serbia cu 118 puncte. Punctajul total a fost calculat prin adunarea punctelor obținute de fiecare reprezentată a unei țări.

Sursa: digi24.ro

Loading...
x

Check Also

Un medic din Sibiu a cumpărat instrumente cu banii proprii. Doctorul a rezolvat peste 2.500 de cazuri

Un medic neurochirurg din Sibiu este unul dintre cei mai apreciați medici din România. Un ...