Europa Liberă: Șefa CSM, Lia Savonea, ia diurnă de 10.300 lei pentru 10 km

Lia Savonea – Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Inspecției Judiciare și ai Secției Speciale de anchetare a judecătorilor și procurorilor care locuiesc în suburbiile orașului, primesc indemizații de detașare uriașe, deși au câțiva kilometri până la birou, potrivit unei investigații publicate de Radio Europa Liberă România.

Este cazul șefei CSM, Lia Savonea, care a încasat anul trecut, potrivit declarației de avere din 5 februarie 2019, 124.175 de lei, adică 10.300 de lei pe lună, doar pentru a se deplasa din satul Roșu, comuna Chiajna, la București. Distanța Roșu – București este de 10 kilometri. 

Transportul este decontat separat, iar Lia Savonea a primit 1.212 lei. Aceste sume se adaugă indemnizației de membru CSM care ajunge la 315.661 de lei pe an. În declarația de avere din iunie, șefa CSM nu a mai trecut veniturile defalcate, ci doar suma totală, adică 473.627 lei/an.

Un alt caz este cel al judecătoarei Alina Ghica de la Curtea de Apel București, fost membru al CSM, care a încasat și ea, potrivit declarației de avere din 201781.204 de lei, având în proprietate un „imobil Ilfov”, cel mai probabil tot în comuna Chiajna, unde deține un teren de 483 metri pătrați.

Un alt magistrat care a primit diurnă de detașare este Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare. Astfel, el a încasat anul trecut, pe lângă salariu, 147.000 de lei pentru că a făcut naveta de la Giurgiu, acolo unde are domiciliul, la biroul din București. 

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...