Klaus Iohannis iese la atac înainte de referendumul pe Justiție: “La noi, hoții s-au cocoțat în vârful statului”

Președintele Klaus Iohannis iese la atac cu câteva zile înainte de Referendumul pe justiție și vorbește despre o altă formă de hoție, și anume plagiatul! Președintele a lovit grav și în PSD! Șeful statului a fost invitat la Timișoara, la dezbaterea „Become your best! – printr-un învăţământ superior de calitate”, unde a vorbit despre plagiate şi mecanismele prin care pot fi reglate acestea.

Klaus Iohannis a vorbit despre cum ar trebui tratat plagiatul

Șeful statului a declarat, vineri, la Timişoara, întrebat fiind despre plagiate, că ele nu există doar la noi, ci în întreaga lume. În democraţiile consolidate, însă, dacă un politician a plagiat, el pleacă din funcţie. Iohannis susţine că ”la noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului”, plagiatul fiind o formă de hoţie, conform News.ro.

”Mecanismul există, el se numeşte autonomie universitară, dar, până când acest mecanism se autointregeaza, cred că e nevoie de ajutor din partea statului. Plagiatori nu există numai la noi, există şi în altă parte, dar acolo vorbesc de democraţiile consolidate. Dacă despre un politician apare discuţia că a plagiat, el pleacă din politică.

”La noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului”

Unii chiar cu o carieră briliantă în politică s-au oprit şi au plecat. Nu a fost nevoie de nimeni să le spună să se retragă dacă sunt hoţi. Noi trăim momentan într-o formă de sincopă. La noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului. Plagiatul e o formă de hoţie, dacă este tolerată, concluzia politicienilor e că se poate şi mai mult”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a spus că problema a apărut în anii 90, când unii politicieni au fost atraşi spre universităţi şi li s-au oferit doctorate. ”Aici, universităţile au tras frâna de mâna foarte târziu. Evoluţia e mai complexă, de lungă durată şi nu se poate spune ok, să se termine cu plagiatul”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele României susţine că este nevoie de un mecanism de ”autocurăţire” pe care ar trebui să-l facă universităţile, care ar trebui să elimine ”nu plagiatul, ci plagiatorii”.


Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...