Laura Codruţa Kovesi, anunţ de ULTIMA ORĂ! Intră sau nu în politică?

Laura Codruța Koveși, fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție și candidat pentru funcția de procuror-șef european a oferit un răspuns după zvonurile lansate de președintele UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la o posibilă candidatură la prezidențiale din partea Alianței USR-Plus. Koveși a susținut însă că nu are de gând să intre în politică.

Laura Codruța Koveși, mesaj ferm despre o posibilă candidatură

Într-o declarație acordată pentru Radio Europa Liberă – România, fostul procuror șef al DNA susține că nu are intenția de a pleca din magistratură. „Singura candidatură pentru care sunt înscrisă este cea de procuror-șef european”, a spus Koveși.

Intervenția fostului lider al DNA vine după ce săptămâna trecută, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a lansat zvonul că Laura Codruța Koveși ar putea să fie candidatul celor din Alianța 2020 USR Plus la alegerile prezidențiale din acest an: „Sigur că va candida.

Că de doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi”, a afirmat, înainte de alegerile europarlamentare, liderul UDMR-ului.

Laura Codruța Koveși candidează pentru postul de procuror-șef european

Chiar dacă a întâmpinat opoziția Guvernului Dăncilă, Laura Codruța Kovesi are parte de susținerea Parlamentului European pentru postul de procuror-șef al Europei (EPPO). Rivalul său, procurorul francez Jean-Francois Bonhert, este susținut de Consiliul European, iar negocierile pentru un singur nume s-au împotmolit.

Cum săptămâna trecută au avut loc alegerile europarlamentare în toate țările UE, urmează ca negocierile să fie reluate în noul legislativ european.

Reamintim faptul că Kovesi a fost una dintre primele persoane care au votat la referendumul pentru Justiție„Am venit să votez pentru justiţie şi pentru cinste”, a spus fostul șef DNA și a refuzat să comenteze despre şefia şi candidatura la Parchetul European.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Copil în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor: Nu aveți voie cu cărucior aici

Părintele unui copil care, temporar, este în scaun cu rotile a trăit experiențe neplăcute la ...