LIVE UPDATE | Alegeri Europarlamentare și Referendum 2019

Rezultate Exit poll și sondaje Alegeri Europarlamentare 2019 și Referendum – România, alturi de întreaga Europă iese astăzi la vot pentru a-și alege viitori europarlamentari. Mandatul acestora este de 4 ani și cei ce vor câștiga un loc în Parlamentul European vor reprezenta interesele României în Parlamentul Europei. 

Rezultatele la Alegerile Europarlamentare le veți afla de pe stirilepro.net la ora 21:00. De asemenea Rezultatele pentru Referendum 2019 le veți afla tot de pe site-ul nostru tot la ora 21:00.

Deși interesul în țara noastră este destul de scăzut pentru aceste alegeri, importanța votului de astăzi, 26 mai 2019, este foarte mare pentru că de cei care se vor duce în Parlamentul European, depinde viitorul României pe plan internațional și local. Mai jos regăsiți lista secțiilor de votare din România și diaspora (străinătate).

LIVE UPDATE –  Rezultate Exit Poll Alegeri Europarlamentare 2019 și Referendum 2019

ora 9:00 Rezultate provizorii la votul din străinătate pentru europarlamentare: Alianţa 2020 USR PLUS – 42,1%; PSD, depăşit la scor de independentul George Simion.

Rezultatele provizorii la votul din străinătate pentru alegerile europarlamentare indică, la două ore de la închierea procesului de votare, că Alianţa 2020 USR PLUS a obţinut 42,1% din voturi, iar PSD este depăşit la scor de independentul George Simion, relatează News.ro.

Conform rezultatelor după numărarea a 244.630 de voturi, reprezentând 66,16% din totalul de 369.775 exprimate în străinătate, 42,1% au revenint Alianţei 2020 USR PLUS. Urmează, în ordine: PNL – 31,6%, PMP – 9,3%, independentul George Simion – 3,3% şi PSD – 2,9%.

Mii de români din străinătate nu au apucat să voteze la alegerile de duminică, în ciuda faptului că autorităţile din statele în care se aflau le-au creat condiţii pentru a fi consideraţi în interiorul consulatelor sau ambasadelor. La ora locală 21.00, sistemele electronice care permiteau votul au fost oprite automat. Pe reţelele de socializare, oamenii se îndeamnă unii pe alţii să depună plângeri penale.

ora 7:00 Rezultate provizorii după procesarea a 96,53%  din voturi:

1. PNL – 26,81%

2. PSD – 23,39%

3. USR-PLUS – 21,37%

4. PRO Romania – 6,62%

5. PMP –  5,66%

6. UDMR –  5,46%

7. ALDE – 4,24%

Situația voturilor din DIASPORA:15.4187 de voturi numărate din 369.775 exprimate (41.7%):

USR-PLUS – 38,37%
PNL – 32,48%
PMP – 11,27%
PSD – 3,74%

ora 6:00 BEC a început să proceseze și voturile exprimate în străinătate, însă trebuie spus că votarea în diaspora nu s-a încheiat la această oră, votul încă desfășurându-se pe coasta de vest a Americii.

Astfel, după ce au fost procesate 21,36 din voturile exprimate în diaspora (dintr-un total de 369.775), USR-PLUS conduce detașat, în timp ce PSD nu a atins nici măcar pragul de 5 procente:

USR-PLUS – 36,29%

PNL – 31,07%

PMP – 12,41%

PSD – 4,88%

Dacă nu vezi actualizările / rezultatele în timp real, apasă aici pentru a vedea actualizările articolului.

ora 16:41 – Prezența la vot în diaspora / străinătate este de 199.727 de votanți la ora actualizării acestui articol.

ORA 16:03 – O nouă actualizare a rezultatelor, iată cum arată sondajele exit poll:

Rezultate alegeri din estimările partidelor:

 • PSD – 29%
 • USR – 24%
 • PNL – 23%
 • PMP – 6%
 • ALDE – 6%
 • UDMR – 5%
 • Pro România – 5%

Premieră în România. Prezența la vot la ora 16:10 este, conform BEC, de 32.03 % la Alegerile Europarlamentare, iar la referendum2 6,48%. Pragul minim pentru ca referendumul să fie validat este de 30%, iar din numărul total de voturi acestea trebuie să fie valide.

ora 14:38 – Televiziunile NU pot difuza până la ora 21:00 rezultatele de TIP EXIT POLL, deoarece legea audio-vizuală interzice acest lucru, însă publicațiile online o pot face. Atât în acest articol cât și aici: Rezultate Exit Poll Avangarde și Curs Alegeri Europarlamentare 2019 ora 13:00, PSD ar conduce deteșat veți afla care sunt rezultatele realizate de Avangarde și Curs. De asemenea partidele politice realizează sondaje separate și vom publica și datele acestora. Ieșiți la vot.

ora 13:00 – Rezultatele Exit Poll realizate de institutele Curs și Avangarde arată că la ora 13:00, rezultatele la alegerile europarlamentare exit poll sunt:

 • PSD 33%
 • PNL 23%
 • USR-PLUS 17%
 • ALDE – 7%
 • PMP – 6%
 • Pro România – 5%
 • UDMR – 5%

Prezenta la Vot Alegeri Europarlamentare și Referendum 2019

Prezenta la vot este actualizată în timp real pe site-ul BEC – Biroul Electoral Central, votul fiind înregistrat electronic. iată care sunt rezultatele la ora 14:41:

 • Prezență la vot Alegeri Europarlamentare 2019 – 26,52%
 • Prezenta la vot Referendum 2019 – 21,94%

Dacă vrei să vezi în timp real care este prezenta la vot accesează site-ul BEC. Aici vezi prezența la Alegerile Europarlamentare, iar aici Vezi prezența la Referendum 2019.

Rezultate Exit Poll Avangarde și Curs Alegeri Europarlamentare și Referendum 2019

Avangarde și Curs sunt singurele instituții acreditate de Biroul Electoral Central să realizeze rezultate pentru Alegerile Europarlamentare și Referendum 2019. Datele vor fi prezentate la ora 21:00 în direct la televiziunile de știri și cele generale. În online rezultatele pot apărea mai devreme, deoarece legislația NU interzice difuzarea informațiilor în acest mediu.

De la ora 7 de când secțiile de votare se deschid, pe tot parcursul zilei HUFF.ro vă ține la curent cu toate informațiile despre alegerile Europarlamentare și Referendum 2019. Știri și informații despre incidente din secțiile de vot, prezenta la urne, rezultate alegeri și referendum, de tip exit poll, rezultate oficiale parțiale și finale.

Alegeri Europarlamentare – Secții de votare

La Alegerile Europarlamentare 2019 se poate vota la secția de votarea care arondată zonei în care aveți domiciliul de reședință. Secțiile de votare sunt aceleași ca la orice alte alegeri locale, parlamentare sau prezidențiale. Dacă nu știți care este secția de votare la care puteți vota, pe AICIaveți lista exacta a secțiilor de votare. Site-ul vă oferă pe baza adresei secția exacta la care puteți să mergeți să vă exprimați votul la Europalamentare 2019 și Referendum 2019.

IMPORTANT – Secții de votare pentru cei care NU se află în localitatea de domiciliu

Cetățenii care doresc să voteze la alegerile Europarlamentare și Referendum 2019, care nu se află în localitatea de domiciliu, pot vota LA ORICE SECȚIE DE VOTARE pe listele suplimentare. Tot ce trebuie să faceți este să vă prezentați la orice secție cu buleținul și puteți vota atât pentru referendum 2019 cât și pentru Alegerile Europarlamentare 2019.

Cum se votează la Alegerile Europarlamentare și Referendum 2019?

Votul la alegerile Europarlamentare 2019 și Referendum 2019 se desfăsoară astfel. Alegătorul se prezintă la secția de votare arondată sau oricare dacă nu este în raza localității de domiciliu, se duce la comisia electorală, predă actul de indenitate și primește buletinele de vot.

Dacă alegeți să votați atât pentru alegerile europarlamentare cât și pentru referendum 2019, veți primi doua buletine de vot. Unul care conține lista candidaților la Europarlamentare, iar al doilea care conține cele două întrebări la referendumul convocat de președintele României Klaus Iohannis. Important: Nu este obligatoriu să votați pentru ambele scrutinuri, puteți alege fie doar referendum, fie doar Alegeri Europarlamentare. Sfatul nostru este să votați pentru ambele scrutinuri.

Cum se votează?

Votul este secret și este ilegal ca acesta să fie fotografiat sau influențat de mita electorală. Așadar, odata intrat în cabina de vot, trebuie să pui stampila în casuța special amenajată partidului / candidatului ales de tine. Pe buletinul de vot trebuie pusă O SINGURĂ stampila la alegerile Europarlamentare, un alegător nu poate să aleagă mai mulți candidați sau partide.

La referendum ai doua căsuțe de vot pentru fiecare întrebare pusă. Trebuie să votezi DA sau NU, stampilând casuța de la fiecare întrebare, deci trebuie să pui două stampile.

IMPORTANT: Ștampila trebuie pusă DOAR în căsuța de vot amenajată, dacă aceasta este în exteriorul ei sau buletinul de vot este alterat fie cu pixul, fie cu mai  multe ștampile sau depăsiți zona delimitată, votul devine NUL.

Cetățenii Români care se află în străinătate definitiv sau în vacanță, pot vota la secțiile de votare special amenajate în fiecare țară unde există comunități de români.

În țările unde există mai mulți români secțiile de votare nu sunt organizate doar la ambasadele din capitalele țării în care vă aflați, ci și în alte orașe în care există statistic mai mulți cetățeni români. AICI găsiți lista secțiilor de votare din strănătate. Harta interactivă a secțiior de  votare din diaspora pe site-ul MAE.ro.

De ce este important să votezi la Alegeri?

Dat fiind faptul că în ultimii ani prezența la vot este extrem de scăzută, în special a tinerilor, votul este foarte important pentru că odata la 4 ani sau 5, în funcție de alegerile care se organizează, ai dreptul să alegi cine este persoana / partidul care-ți dorești să te reprezinte.

Fiecare VOT contează. Chiar dacă încrederea ta în clasa politică este scăzută și tinzi să spui „nu am cu cine să votez”, poți alege să mergi la secția de votare, să-ți exerciți dreptul câștigat acum 30 de ani și să-ți anulezi votul fie prin stampilarea incorecta a buletinului de vot, fie prin orice altă metodă care anulează votul și-l face invalid.

Care sunt sancțiunile pentru voturile incorecte sau fraudare?

Fraudarea alegerilor, chiar și a celor Europarlamentare și Referendum 2019 este aspru pedepsită la ca la orice scrutin. Astfel este interzis să:

 • Filmezi / fotografiezi buletinele de vot
 • Influențezi în zona secției de votare ca alte persoane să voteze anumiți candidați
 • Să faci campanie electorală în ziua votului
 • Să votezi la mai multe secții de votare – infracțiune depepsită cu amendă penală și închisoare
 • Să primești mită electorală pentru a vota în favoarea unui candidat / partid
 • Pleci din secția de votare cu buletinul de vot sau ștampila
 • Votezi în numele unei alte persoane

Ministerul Afacerilor Interne a realizat un ghid complet pentru a întelege care sunt drepturile tale în ziua Alegerilor Parlamentare 2019 și Referendum 2019. Îl găsești aici.

Programul secțiilor de vot

Duminică, 26 mai 2019, secțiile de vot se deschid la ora 7:00 și se închid la ora 21:00. Programul în străinătate este același adaptat la ora locală din țara în care vă aflați.

Rezultate Alegeri Europarlamentare și Referendum 2019

Rezultatele la alegerile Europarlamentare și Referendum 2019 vor apărea sub format EXIT POLL la ora 21:00 și vor fi prezentate pe stirilepro.net în urma sondajelor făcute de Avagarde și Curs, singurele acreditate de BEC – Biroul Electoral Central. Ulterior vor apărea și rezultatele la Alegerile Europarlamentare și Referendum 2019 oficiale, parțiale prezentate de BEC odata la 3 ore, iar luni spre mijocul zilei aflăm rezultatele finale.

Votează, votul tău CONTEAZĂ!


Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...