Liviu Dragnea, condamnat! Sentinţă definitivă şi irevocabilă a ÎCCJ

Procesul în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman a ajuns la final. Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

ACTUALIZARE 13.55. Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a motivat posibila nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

Luni a fost o zi de foc pentru Liviu Dragnea. Acesta a primit sentința în dosarul angajărilor fictive făcute la Protecția Copilului din județul Teleorman. Înalta Curte de Casație a dat verdictul în cazul liderului PSD, care ieri a pierdut alegerile cu un scor rușinos. Judecătorii Curții Supreme au decis să-l condamne pe Liviu Dragnea la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare. De asemenea, Olguța Șefu a primit un an cu suspendare

Despre ce e vorba în dosarul lui Liviu Dragnea

La termenul de lunea trecută, 21 mai, Instanța a respins cererile formulate de avocații lui Liviu Dragnea privind sesizarea făcută la CCR de Florin Iordache. Acesta a vrut să îl scape pe Dragnea considerând completul de judecată format în mod neconstituțional. Instanța nu a acceptat cererile de a fi rejudecat dosarul pe baza presupusei neconstituționalități.

Direcția Națională Anticorupție a cerut pedepse mai mari pe fond, iar judecătorii au spus că ultimul termen trebuie pronunțat pe 27 mai, lucru care s-a și întâmplat. CCR a amânat pentru data de 5 iunie dezbaterea privind presupusa nelegalitate a constituirii completurilor de 3 judecători de la Curtea Supremă.

Cum se apăra Dragnea înainte de aflarea deciziei de astăzi

Liviu Dragnea a spus în legătură cu posibila sa condamnare înainte de sentința finală dată azi că dacă judecătorii ar fi lăsați liber, el primea achitare. Președintele PSD a mărturisit în fața presei că dosarul angajărilor fictive este unul făcut la ordine pentru a fi îndepărtat de pe scena politică.

”Am vorbit cu avocaţii: primul complet care m-a condamnat nu există oficial. Orice complet trebuie să aibă în spate o hotărâre a Colegiului de conducere, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există, adică a plecat o doamnă judecătoare din complet, a venit un domn judecător care, sigur, a şi susţinut condamnarea, nu a fost numit aleatoriu, nici nu există o hotărâre în care să apară acest nume”, a spus Liviu Dragnea înainte de a afla sentința dată de Înalta Curte de Casație și Justiție.


Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...