Marcel Ciolacu: Nu excludem varianta unei moțiuni de cenzură dacă se alătură și alte partide

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după ședința CEx, că va depune o sesizare la CCR pentru legea bugetului de stat, după ce Guvernul își va asuma răspunderea.

Sesizarea va fi semnată și de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu. Cei doi vor reclama un conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament.

De asemenea, Ciolacu a anunțat că PSD nu exclude o moțiune de cenzură „dacă și alte formațiuni politice vor decide să se alăture demersului”.

„Nu exludem varianta de moțiune în 3 zile în cazul în care și alte formațiuni politice vor decide să se alăture demersului nostru”, a declarat președintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că o contestație la CCR pe legea bugetului de stat nu va bloca promulgarea bugetului, însă o decizie favorabilă a judecătorilor Curții va bloca pe viitor aprobarea bugetului fără o dezbatere în Parlament.

Loading...

„Bugetul de stat, deoarece a fost venit prin asumarea răspunderii va fi atacat astăzi de către mine și de către președintele Senatului ca și conflict constituțional la CCR. Nu există precedente în Europa ca un guvern să vină cu un buget fără dezbateri în Parlament.

De la Ceaușescu România nu a mai cunoscut așa ceva. Chiar dacă nu vom reuși să stopăm acest buget, dacă decizia va fi favorabilă vom stopa pe viitor să mai fie adoptat așa.

Este o linie roșie a democrației care nu ai dreptul să o treci”, a declarat Ciolacu, la finalul ședinței CEx.

De asemenea, Ciolacu a anunțat că PSD va contesta și asumarea răspunderii pentru modificarea OUG 114.

„În cursul zilei de 30 voi depune sesizare pe OUG 114. Efectele ordonanței vor fi suspendate până CCR va lua o decizie”, a precizat președintele interimar al PSD.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Temperaturi apropiate de 20°C! Cel mai călduros Decembrie din istorie

La nivelul României, Decembrie 2020 este cel mai călduros Decembrie din istorie. Temperaturile maxime înregistrate ...