Neurolog celebru: „Sunt 3 prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastră”

Într-un interviu recent, acordat publicației Doctorul Zilei, celebrul neurolog prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan vorbește despre cauzele bolilor noastre, dar și despre 3 „prafuri albe”, despre care spune că nu au ce căuta în alimentație, fiind otrăvitoare pentru organism.

”Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, spune Dr. Dulcan.

Profesorul Dulcan crede că stresul este un factor important de risc pentru noi toți, în ziua de azi, reducându-ne durata vieții.

„Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi (…) In secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale (…)

De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj. E una dintre tehnicile de apărare.

Loading...

Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră„, a declarat el.

În ceea ce privește cele 3 „prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastră”, prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan spune clar care sunt acestea: „Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală.

De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate„. 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Apa de gură preparată în casă, care îndepărtează placa și tartrul în numai 1 minut

Imediat după perierea dinților, medicii stomatologi recomandă folosirea apei de gură. Aceasta, alături de pasta ...