Nu am gustat o prăjitură mai bună ca asta. Se numește Sumegi

Fiecare sfârșit de săptămână și desigur fiecare sărbătoare sau petrecere se termină cu desert. De obicei gospodinele depun cel mai mult efort pentru ca să scoată din cuptor adevărate opere de artă.

Asta nu înseamnă deloc că felurile principale sau ciorbele nu sunt și ele la fel de aspectuoase și mai ales delicioase ci pur și simplu dulciurile ne trezesc cu totul alte simțuri și ne fac să intrăm parcă într-o altă lume.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă de prăjitură cu nucă și cu ciocolată. În acest fel vei reuși să cuprinzi mai bine preferințele tuturor celor de acasă. De obicei această prăjitură este mai potrivită pentru sezonul rece pentru că este mult mai sățioasă decât altele care îți trezesc destul de repede senzația de foame.

Dar dacă vei decide să o pregătești în această perioadă, nu vei da greș pentru că toată lumea care a făcut-o sau care a gustat-o spune că este foarte delicioasă și se mănâncă dintr-o înghițitură.

Este o prăjitură care doar pare că se face greu din cauza aspectului său foarte elaborat. Dar o pot încerca și femeile care nu sunt prietene cu telul.

Va trebui pentru început să te ocupi să faci blatul pentru care vei avea nevoie de 5 albușuri, 150 de grame de zahăr, 200 de grame de nuci măciinate, o lingură mare cu făină, esență de vanilie, și dacă îți pace, poți pune și esență de migdale.

Bate albușurie până obții o spumă tare. Adaugă apoi zahărul și continuă să bați compoziția până aceasta începe să strălucească. După aceea pune cele două tipuri de esență, nuca măcinată și lingura de făină.

Amestecă foarte încet de jos în sus. pune ceea ce ai obținut într-o tavă pentru copt acoperită cu hârtie specială. Setează cuptorul la 160 de grade pentru aproximativ jumătate de oră. După ce s-a terminat timpul, scoate blatul și lasă-l să se răcească.

Pentru crema de cacao vei folosi 5 gălbenușuri, 150 grame de zahăr, 30 de grame de cacao, 150 de grame de unt, și opțional aceeași esență de vanilie și 50 de grame de nuci măcinate.

Bate împreună gălbenușurile, zahărul și cacao. Pune compoziția la baie de abur și ai grijă să nu dea în clocot ci doar să devină mai densă. După ce scoți de pe foc vasul, adaugă în acesta untul și esența. Pune la rece crema până se întărește.

Revino la blatul copt și taie-l în 3 părți egale, pe vertical. Din vasul în care e crema scoate două linguri pe care le vei pune deasupra prăjiturii.

Restul de cremă folosește-l în mod egal pentru cele trei părți de blat. La final poți să pui și nuca pentru decor. Și pune-o la rece pentru măcar câteva ore.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ce puteți face cu puțin lapte și frisca – un desert delicios cu crema

Va vom arata cea mai usoara reteta de prajitura cu frisca si crema. Ingrediente aluat: ...