Nu ignora DUREREA în zona FICATULUI! Poate fi semnul acestei boli frecvente

Nu ignora nicio durere, în general, și încearcă prevenția, înainte de a ajunge la durere. Azi vorbim despre steatoză hepatică sau boala ficatului gras, cum mai este cunoscută.

Este o boală care se poate manifesta temporar sau pe termen lung, caz în care poate afecta buna funcționare a ficatului și a întregului organism.

Cele mai expuse sunt persoanele care suferă de obezitate, de diabet, consumă alcool în exces, fac abuz de medicamente, se expun, repetat, la aditivii din diverse alimente sau au colesterolul peste limitele normale.

În stadii incipiente, simptomele sunt vagi, gen oboseală, durere în zona ficatului, lipsa poftei de mâncare, pierderi nejustificate în greutate.

Diagnosticul se pune în urma unor analize de sânge și după o ecografie abdominală care arată, de obicei, un ficat mărit. Veste bună este că ficatul revine la normal dacă aveți puterea de a schimba stilul de viață.

Loading...

Mai concret, trebuie să slăbiți, dacă obezitatea este cauza, sau trebuie să renunțați definitiv la alcool, când vorbim de steatoză hepatică alcoolică.

Pentru a slăbi, înlocuiți dulciurile, carbohidrații și alimentele bogate în grăsimi rele, cu fructe și legume proaspete, mai ales cele verzi, care conțin clorofilă, un puternic detoxifiant pentru ficat, lactate slabe, uleiuri extravirgine. Dar aveți nevoie și de remedii naturiste, eficiente și simplu de administrat. Iată câteva dintre ele:

Armurariul. Acționează ca un antioxidant, detoxifică ficatul și regenerează celulele hepatice. Ficatul gras este o afecțiune care descrie o acumulare excesivă de grăsimi în ficat.

Lecitina scade colesterolul. Acizii grași esențiali pe care îi conține fac din lecitină un aliat în metabolizarea grăsimilor, pentru a preveni apariția depozitelor de grăsime în jurul ficatului.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Neurolog celebru: „Sunt 3 prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastră”

Într-un interviu recent, acordat publicației Doctorul Zilei, celebrul neurolog prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan vorbește despre ...