Poliția Română lansează un apel disperat pentru încetarea alertelor false la 112

Poliția Română face un apel public pentru încetarea alertelor false la 112. Poliţiştii sunt în faţa unui val de farse fără precedent.

Cele mai multe anunţă răpiri sau sechestrări, iar ultimul caz a fost astăzi în județul Sibiu. Femeia și-a anunțat rudele ca a fost răpită şi sechestrată împreună cu fiica ei minoră. Zeci de polițiști au început căutarile după un apel la 112, dar au constatat că nici mama, nici adolescenta nu erau în pericol.

Acum două nopţi, la Bucureşti, sute de poliţişti şi jandarmi au căutat şase ore o tânără care ceruse ajutor la numărul de urgenţă pentru că a fost sechestrată, dar s-a dovedit că era o farsă.

Poliţiştii spun că alarmele false au început după operaţiunea de salvarea ratată a unei fete din Olt, care a sunat la 112 să ceară ajutor pentru că a fost răpită şi sechestrată.

Oamenii legii au ajuns după 18 ore în casa de unde telefonase adolescenta şi au găsit doar rămăşiţe umane. Acum, poliţiştii lansează un apel disperat.Volume 90%

„Dacă sunteţi copii, nu vă jucaţi cu 112! Poate alţi copii, în acelaşi timp, au nevoie urgentă ca cineva să ajungă la ei! Dacă sunteţi părinţi, învăţaţi-i pe cei mici la ce se foloseşte 112!

Şi nu în ultimul rând, pentru noi, adulţii, 112 nu este un număr pentru alibiuri! Să nu uităm că sutele de poliţişti angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeaşi care trebuie să intervină la urgenţe reale.

Fac un apel de urgenţă pentru numărul de urgenţă 112: să nu punem în pericol viaţa şi sănătatea semenilor. Este posibil ca noi înşine să avem nevoie de ajutor”, spune Adina Maftei, comunicatorul Poliţiei Române.

O femeie a furat portofelul iubitului și și-a pus tatăl să sune la 112 spunând că e răpită

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliția Sibiu, un bărbat din localitatea Amnaș a sesizat autoritățile, prin apel la 112, faptul că i-a fost furat portofelul, în care avea bani și documente, de către concubina sa, scrie MEDIAFAX.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru furt și au început cercetările în acest caz.

După aproximativ șase ore, un bărbat din Bacău a sesizat Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu tot prin apel la 112, că fiica ca, respectiv concubina bărbatului din Amnaș, ar fi fost răpită.

„Ca urmare a acestui apel a fost organizată si desfășurată o amplă acțiune informativ-operativă cu participarea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul Investigații Criminale și Poliția orașului Săliște și Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov – Serviciul Investigații Criminale și Poliția Orașului Făgăraș și Postul de Poliție Ucea de Jos, cu sprijinul operațional al Direcției de Operațiuni Speciale București și Serviciului Operațiuni Speciale Sibiu”, a spus Luciana Lazău, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Peste 30 de polițiști din cele două județe au căutat-o pe femeie, care a fost găsită în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, împreună cu fiica ei minoră, în locuința unui bărbat din Ucea de Jos, județul Brașov.

Oamenii legii au stabilit că femeia și fiica ei nu au fost victimele vreunei infracțiuni.

„Existența mesajelor emise de către presupusa victimă către mai multe persoane prin care se urmărea dovedirea unor fapte de natură penală, dar nereale, precum și existența unei stări de pericol în care acesta s-ar fi aflat, erau practic încercări de a-și crea o apărare față de concubinul său căruia i-a sustras portofelul”, a mai spus Lazăr.

Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...