Prima declaraţie a lui Mugurel Sfetcu, după decizia instanţei în procesul cu Cornel Galeş privind averea Ilenei Ciuculete

Iinstanţa a decis cum se va împărţi averea Ilenei Ciuculete. Cornel Galeş a primit atunci o veste tristă, căci este obligat să plătească sume mari celor doi fii ai regretatei artiste.

Judecătorii au decis cum se împarte averea Ilenei Ciuculete

Cornel Galeș este obligat să le plătească celor doi fii ai Ilenei Ciuculete, Mugurel şi Cristi Sfetcu, câte 34 125 de euro, parte din casa pe care a vândut-o cu suma de 91.000 de euro. De asemenea, acesta trebuie să le mai dea şi câte 5.251,5 de lei, cotă-parte din drepturle de autor. Lui Cornel Galeş îi revin 22.750 de euro, bani din vânzarea casei, dar şi 3.501 de lei din drepturile de autor.

De asemenea, Cornel Galeş trebuie să plătească 2000 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată.

„Dumnezeu nu doarme! Pentru noi, procesul e mai mult moral, dar ne-am bucurat că instanţa ne-a acordat drepturile de autor. Acum avem şi noi voie să le cântăm (n.r. piesele Ilenei Ciuculete)”, a declarat Mugurel Sfetcu, potrivit click.ro.

Loading...

E uimitor ce se întâmplă după moartea Ilenei Ciuculete! Nimeni nu revendică banii

S-au împlinit doi ani de la moartea Ilenei Ciuculete, timp în care s-a dat o bătălie pentru averea artistei între membrii familie. Una dintre mizele luptei a reprezentat-o drepturile de autor. Bizar este că banii reprezentați de aceste drepturi nu au fost revendicați de nimeni, căci în baza de date CREDIDAM, organism de gestiune colectivă pentru administrarea drepturilor de autor, artista figurează pe lista membrilor decedați.

Ce se întâmplă după moartea Ilenei Ciuculete

Pentru organizație ”nu deține de la moștenitori documente doveditoare în acest sens”. Mai exact, în martie 2018, pentru interpreta de muzică populară nu venise nimeni să solicite banii colectați de pe urma difuzărilor melodiilor acesteia.

În urma deciziei instanței de la sfârșitul anului trecut, în prezent, moștenitorii drepturilor de autor au devenit băieții artistei. Recent, aceștia au declarat că sunt bucuroși că dețin drepturile pentru că acum pot să îi cânte liniștiți melodiile mamei lor, ducând astfel mai departe tradiția familie.

Interpreta a câștigat, după moartea sa, 2.000 de lei din drepturile de autor

Potrivit informațiilor existente, interpreta a câștigat 14.000 de lei din drepturile de autor în ultimii 3 ani de viață și aproximativ 2.000 de lei după moarte. CREDIDAM și UCMR-ADA au virat aproape 16.000 de lei în contul solistei din iunie 2013 până în aprilie 2018. 

Ileana Ciuculete a murit pe 14 martie, iar coșmarul a durat doar 6 zile. Alertată de o febră care nu scădea, Ileana Ciuculete a mers la o clinică privată pentru un consult de specialitate și un set de analize, care au relevat un diagnostic șocant: hepatită C.

Solista de muzică populată a avut trei căsnicii, iar prima dată s-a căsătorit la 16 ani. A avut doi băieți cu primul soț, Valeriu Sfetcu, și el cântăreț, de care a divorțat după 12 ani de mariaj. Cu cei doi fii a fost într-un permanent război, care a sfârșit tocmai după moartea sa.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Conducerea PSD discută despre demiterea Guvernului Orban. Ciolacu vrea moțiune de cenzură și un nou guvern

Conducerea colectivă interimară a PSD s-a reunit, luni de la ora 10.00, la sediul din ...