Radu Mazăre a fost prins în Madagascar! Fostul primar, luat în custodia autorităților

Răsturnare de situație. Radu Mazăre a fost prins în Madagascar. Fotul primar al Constanței se află deja în custodia autorităților, fiind reținut în cursul zilei de miercuri, informează surse judiciare, citate de G4Media.ro

Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar

Pe numele fostului edil al Constanței fusese emis mandat de arestare prin Interpol. Radu Mazăre a fugit din România, unde era cercetat sub control judiciar pentru o serie de infracțiuni grave, ajungând în Madagascar,  unde avea afaceri.

Se întâmpla la 30 decembrie 2017, fostul edil acuzând atunci presupuse presiuni politice la adresa sa. Totodată, acesta mărturisea că a cerut azil politic în statul african.

Conform procedurii în astfel de cazuri, urmează acum ca autoritățile române să inițieze discuțiile cu cele din Madagascar, pentru ca Radu Mazăre să fie extrădat, în cel mai scurt timp cu putință. 

Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în februarie 2019, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și plaje de pe faleza din Constanța.

Cât costă o vacanţă în resortul lui Radu Măzare FOTO & VIDEO

Ai vrea să te bucuri de frumoasa coastă a Madagascarului, într-un complex hotelier cu multe posibilităţi de distracţie? Uite ce a amenajat fostul primar al Constanţei pentru turişti.

Plajă, kitesurf, caiac, stand-up paddle board şi observarea balenelor. Acestea sunt doar câteva dintre activităţile outdoor pe care le propune resortul Mantasaly din Madagascar, patronat de Radu Mazăre. Un spaţiu dezvoltat pe un teren concesionat de la un trib local, la care fostul primar al Constanţei a visat încă de la prima lui vizită pe insulă, în 2012.

Mai exact, este vorba de 1,8 hectare de teren în Antsiranana, pe malul oceanului, într-un golf în nordul Madagascarului, în regiunea Diana, concesionat pe 99 de ani, pentru care a plătit, potrivit declaraţiei sale la momentul revenirii în ţară, 1 Euro/mp.

„Investiţia o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi. Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult“, declara, în 2012, Radu Mazăre.

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...