Ramona Bruynseels: „Suntem împreună cu Rusia parte a NATO”

Ramona Bruynseels, candidata Partidului Puterii Umaniste la Președinția României, a vorbit, luni seară, la Digi24, în cadrul unei dezbateri, despre politica externă românească.

Moderator: Iar avem două poziții diferite, UE și SUA. Ce facem noi aici?

Ramona Bruynseels: Da, dar vedeți… asta este. În final ne consultăm și cu stakeholder-ii interni și luăm decizia cea mai potrivită. Însă cred eu că nu asta este cea mai arzătoare problemă a politicii externe românești și cred eu că cu înțelepciune…

Moderator: Care ar fi cea mai arzătoare problemă a politicii externe românești?

Ramona Bruynseels: Cred, sincer, că în primul și primul rând interesul țării noastre înainte de toate. Aprofundarea parteneriatului strategic româno-american pe dimensiunea economică. Trebuie să ne asigurăm că vin investitori americani, că suntem sprijiniți cu adevărat să dezvoltăm România. Ăsta ne este nouă obiectivul. Și ar trebui să ne fie cu adevărat.

Moderator: Ne uităm și la partenerii din est sau îi ignorăm total?

Ramona Bruynseels: Nu, nu îi ignorăm total și nici n-avem cum, suntem împreună cu Rusia parte a NATO, trebuie să ne continuăm exercițiile biletarale și și exercițiile din cadrul NATO, pe partea militară. Trebuie să avem și…

Moderator: Vrem investitori și de la ei?

Ramona Bruynseels: De ce nu, atâta vreme cât totul este curat și se respectă legea, de ce nu. Însă, avem un parteneriat strategic cu Statele Unite, care are încă un mare, mare potențial și care încă nu a fost exploatat. Și cred că liderii noștri și implicit oricine apare acum într-o funcție de conducere cu atribuții în acest sens trebuie clar să facă ceva.

NATO este o alianță politico-militară stabilită în 1949 și, în prezent, cuprinde 29 de state din Europa și America de Nord. Rusia nu se numără printre acestea.

Sursa: digi24.ro


Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...