Rugăciunea mare a Părintelui Arsenie Boca către Duhul Sfant

Daca de la Bucuresti vrei sa ajungi la Manastirea Prislop urmand calea pe defileul si mai apoi Valea Jiului, intri in Hateg iar de aici urmezi calea spre Hunedoara. Cand ajungi in localitatea Silvasul de Jos, un indicator foarte bine pozitionat te va ajuta sa te indrepti spre Silvasul de Sus si mai apoi spre Manastirea Prislop.

Daca vii dinspre Valea Oltului si dinspre Sebes, urmezi calea pana la Simeria Veche, apoi faci stanga pe directia Hateg pana la Calan, iar la iesire din Calan mergi la dreapta pe directia Hunedoara.

La intrarea in Hunedoara un indicator te va indruma spre Hateg, vei ajunge si pe aici la Silvasul de Jos de unde urmezi aceeasi cale pe care am explicat-o mai sus.

Stiu, pare complicat dar, te asigur, nu e. Drumurile sunt bune ceea ce va face ca pelerinajul sa fie usor.

Si am fost la mormintul Parintelui. Nu se poate descrie starea care , efectiv, te copleseste.

Loading...

Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca catre Sfintul Duh 

Duhule sfinte -coboara de pe tronul maririi Tale si ridica-Ti un cort in inima slujitorului Tau, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

Duhule Sfinte- Care purcezi de laTatal , si de la Fiul , invata-ma sa traiesc permanent in prezenta lui D-zeu, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

Duhule Sfinte- Care purcezi de la Tatal si de la Fiul , invata-ma sa traiesc dupa voia Celui prea Inalt, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

Duhule Sfinte- Care locuiesti in inima Fiului, invata-ma sa Te cunosc si sa Te iubesc, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

Duhule Sfinte Care Te ingrijesti de Slava Tatalui, invata-ma sa traiesc in daruire fata de Dumnezeu si in deplina incredere in EL, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte simbolizat prin limbile de foc, aprinde si in inima mea focul iubirii Tale, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Porumbel tainic, invata-ma sa inteleg Sfanta Scriptura, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Care nu ai nicio infatisare si nici nume, invata-ma sa ma rog bine Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

Duhule Sfinte Care vorbesti prin gura profetilor, invata-ma sa traiesc in pacea sufletului si echilibrul spiritului, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

Duhule Sfinte Foc arzator de iubire, invata-ma sa traiesc intelept si rabdator, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

Duhule Sfinte Datatorul tuturor darurilor, invata-ma sa traiesc in smerenie si modestie, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

Duhule Sfinte Vistierie abundenta de Har, invata-ma sa inteleg valoarea suferintelor, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule SfinteVistiernic nemarginit de Har, invata-ma sa folosesc corect timpul pretios, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Vistiernic de Har inepuizabil, fereste-ma de lipsa de iubire si de mandrie, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

Duhule Sfinte a Carui bogatie nu o poate aprecia nimeni, invata-ma sa alung imaginile si gandurile inutile, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Datatorul multor daruri, invata-ma sa evit activitatile si vorbele inutile, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte din a Carui Plinatate am luat noi toti, invata-ma sa pot sa tac si sa vorbesc la timpul potrivit, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Iubire vesnica, invata-ma sa dau celorlalti un exemplu bun, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Bunatate Vesnica, Da-mi perseverenta in bine pana la sfarsit Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Dascal Bun, invata-ma sa ma port corect cu oamenii, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Prieten drag al sufletelor, invata-ma sa nu judec pe nimeni si sa nu-mi amintesc raul facut mie, Slava Tie Dumnezeule,Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Lumina care fericesti sufletele, invata-ma sa vad nevoile altora si sa nu omit faptele bune, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Lumina vesnica, ajuta-ma sa-mi vad greselile Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Care infaptuiesti minuni in suflete, condu-ma prin vigilenta la perfectiune, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte in fata Caruia nimic nu este ascuns, invata-ma sa scap de urmari diabolice, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Care cunosti viitorul Universului, Te rog ajuta-ma sa scap de supunerea fata de trup si de diavol, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

 Duhule Sfinte Care cunosti viitorul meu, incredintez ocrotirii Tale familia mea, prietenii si pe toti oamenii, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

Duhule Sfinte cu ajutorul Tau dumnezeiesc, invata-ma sa traiesc spre Slava si Lauda Lui Dumnezeu, spre binele sufletelor si bucuria Maicii Domnului, ca sa pot muri ca sluga aleasa, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie!

Amin!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Aceasta este Rugăciunea care îndeplineşte dorinţele. Trebuie rostită în fiecare zi de joi

Nu este un sfant ortodox, face parte din panteonul sfinților catolici, si totusi, Sfânta Rita ...