Şeful IPJ Bacău, face declaraţii revoltătoare: „Femeile care primesc o palmă din partea soţilor exagerează când sună la 112“. Reacţia oficialilor din Poliţia Română

Corpul de control al Poliţiei Române verifică dacă şeful IPJ Bacău, comisarul-şef, Vasile Oprişan, a încălcat vreun regulament după ce a declarat că victimele violenţei domestice exagerează cu apelurilor la 112.

UPDATE Corpul de control al IGPR face cercetări la Poliţia Bacău după ce şeful instituţiei, chestorul Vasile Oprişan, a spus că femeile lovite de soţi ar putea să aştepte până dimineaţă să facă reclamaţie, nu ar trebui să sune la 112 în miez de noapte.

***

Şeful IPJ Bacău, cms. şef Vasile Oprişan, este verificat de corpul de control al Poliţiei Române, după ce a făcut o declaraţie considerată scandaloasă în timpul unui interviu dat la postul de radio Mesagerul FM.

Potrivit Digi24, Vasile Oprişan a spus că “femeile care primesc o palmă din partea soţilor exagerează atunci când sună la 112 şi nu ar trebui să-i deranjeze pe poliţişti în miez de noapte, deoarece pot aştepta şi până dimineaţa”.

În urma acestei declaraţii, şeful Poliţiei Române a decis să trimită Corpul de Control la IPJ Bacău, pentru verificări.

Cms. şef. Vasile Oprişan se află la conducerea IPJ Bacău de peste 10 ani. Recent, ministrul de Interne a promis că agresorii vor primi brăţări pentru monitorizare în cazul infracţiunilor de violenţă domestică.

„Referitor la declaraţiile făcute de inspectorul-şef al I.P.J. Bacău, în timpul unei emisiuni difuzate la un post de radio din judeţ, facem următoarele precizări.

Conducerea Poliţiei Române a dispus verificări cu privire la acest aspect, întrucât prevenirea şi combaterea violenţei domestice reprezintă una dintre priorităţile instituţiei noastre.

La finalul acestor verificări, vom reveni cu detalii referitoare la cele constatate şi la măsurile dispuse”, au afirmat oficialii Poliţiei Române într-un comunicat public.

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...