Sfântul Ilie - Rugăciunea care se rostește astazi

Sfântul Ilie – Rugăciunea care se rostește astazi pentru îndeplinirea tuturor dorințelor

Sfântul Ilie, prăznuit în fiecare an la 20 iulie, este o divinitate populară care a preluat numele de la Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. marchează mijlocul verii pastorale.

Oamenii credeau că Sfântul Ilie aduce ploaia, furtunile și grindina și au legat de această sărbătoare numeroase superstiții.

La ceas de sărbătoare, sărbătoriții se roagă patronului lor spiritual Ilie să le vină în ajutor, să le împlinească dorințele, să-i ajute să fie sănătoși și să–i salveze la ceas de cumpănă. Sfântului Ilie se roagă mii de credincioși, chiar dacă nu poartă numele Slăvitului Proroc.

Mai ales în ziua praznicului, toți care cred în puterea acestui sfânt, mare făcător de minuni, invocă ajutorul lui:

Sfântul Ilie – Rugăciunea care se rostește astazi

”Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind în lăcașurile Raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta.

Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun.

Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi, copiii și părinții noștri. Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii.

Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!”

Sursa: http://lumeacredintei.net

Loading...
x

Check Also

Astăzi e mare sărbătoare la CREȘTINI! Un singur lucru trebuie să respecți neapărat.

Pe ziua de 29 august praznuim Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul. In aceasta zi de ...