Tăriceanu despre buget

Tăriceanu despre bugetul pe care l-a făcut el însuși, la masă cu Dragnea: A fost construit nerealist

După ce ALDE a participat la ședința de guvern de luni, asigurând astfel adoptarea rectificării bugetare, Călin Popescu Tăriceanu a emis un comunicat în care atacă virulent legea Bugetului pe 2019, votată de ALDE în Parlament și elaborată de însuși Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu Liviu Dragnea. A fost construit nerealist, spune Tăriceanu despre Bugetul de stat. 

Liviu Dragnea a făcut publică o fotografie în care apăreau la aceeași masă  Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chițoiu și Darius Vâlcov, fostul președinte al PSD susținând că acolo se discută cifrele bugetului pe 2019. 

”Proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist.

Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite.

Tăriceanu despre buget


La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare.

Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni.


Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut astăzi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare.

În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa.

În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim -ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare”, a spus Tăriceanu, într-un comunicat după ședința de Guvern de luni. 

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...