Toni Grecu, despre starea sa de sănătate după COVID: «O parte din plămâni a dispărut

După aproape o lună de când a ajuns de urgență la spital, Toni Grecu a vorbit despre starea lui actuală de sănătate, după ce, din cauza COVID-19 a fost dependent de oxigen și boala i-a lăsat sechete grave.

”Din păcate, o parte din plămâni a dispărut! Acum, lucrurile sunt OK, lucrurile merg spre bine. N-am fost intubat, n-am fost la terapie intensivă, am avut o formă gravă, dar nu chiar atât de gravă.

La un moment dat, ca să pot să respir, am avut nevoie de 10 l de oxigen. Din fericire, am depășit repede momentul, apoi lucrurile au evoluat spre bine și am fost externat”, a povestit comediantul, într-o emisiune TV.

Toni Grecu recunoaște faptul că marea sa greșeală a fost, în ciuda simptomelor grave, a considerat că se putea trata acasă. 

”În primele 3 zile am avut frisoane, transpirații masive și temperatură. Am zis că așa e boala și că o tratez acasă.

Loading...

Am urmat indicațiile medicului, doar că în ziua 4 de boală, am făcut temperatură 39 și am decis să merg de urgență la spital.

În trei zile, boala m-a destabilizat complet. Nu puteam să stau mai mult de un minut în picioare și nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!”, a mai povestit Toni Grecu.

Toni Grecu, despre cum a scăpat din incendiul de la Matei Balş: «O cursă sufocantă, prin faţa unui spital arzând»

Internat la etajul al doilea al clădirii Pavilionului 5 de la Institutul ”Matei Balş“, care a ars vineri dimineaţa, Toni Grecu a relatat cum a decurs evacuarea sa.

”Povestea de azi pentru mine a fost de fapt o cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând, cursă terminată la uşa salvării în faţa căreia m-am prăbuşit inconştient, dar fericit.

Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume. Şi am alergat şi singur. În urma salvării, spitalul ardea. Sistemul sanitar din România ardea”, a declarat Toni Grecu la Ştirile PRO TV.

Internat în urmă cu două săptămâni, din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2, Toni Grecu a fost transferat vineri dimneaţa la Spitalul Sfântul Pantelimon. Soţia sa a aflat despre incendiu de la televizor.

Am fost trezită de nişte sms-uri ale unor prieteni, am deschis televizorul şi în momentul acela se spunea că incendiul a izbucnit la pavilionul 5, unde ştiam că e internet.

L-am sunat imediat şi mi-a răspuns, era foarte speriat, părea foarte afectat de ce s-a întâmplat, dar mi-a zis că e înconjurat de medici la urgenţe şi că se ocupă oamenii de el, că e pe un pasticat cu COVID-19, acesta necesitând tratament cu oxigen, a spus Cristina Grecu.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vânt puternic, ninsori şi val de frig peste România

COD GALBENInterval de valabilitate: 11 februarie, ora 06 – 11 februarie, ora 12Fenomene vizate şi ...