Un licean din Medgidia a fost premiat de NASA. El a ajuns şi în finala Olimpiadei Geniilor

Un elev din Medgidia a fost premiat de NASA pentru eseul său despre organizarea unei staţii orbitale în Cosmos.

Theodor Florentin Furtună este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia şi a participat şi la Olimpiada Geniilor, unde s-a calificat în finală cu un proiect despre salvarea parcurilor naţionale din România.

Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia, a obţinut la concursul NASA Ames Space Settlement premiul al II-lea la categoria Eseu Literar. În lucrarea sa originală „Nova Civitas Solis“, el a prezentat un proiect de organizare statală a unei staţii orbitale.

Theodor este liceanul care a participat şi la Olimpiada Geniilor (Genius Olympiad), organizată de Oswego State University of New York.

Aici el s-a calificat în finala Categoriei Business Plan, unde sunt 30 candidaţi selectaţi din întreaga lume. Adolescentul din Medgidia a realizat un plan de afaceri „Stay Wild“, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze parcurile naţionale din România.

Datorită acestor rezultate, Theodor Florentin Furtună este invitat la două evenimente importante: International Space Development Conference, organizată de NASA şi National Space Society între 6 şi 9 iunie în Arlington, Virginia, precum şi la finala Olimpiadei Geniilor între 17 şi 23 iunie, în Oswego, New York.

Toţi finaliştii din acest an ai competiţiei vor face o vizită de studiu la marile universităţi americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia and Princeton, în perioada 21-27 iunie.


Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...