Un octogenar din Bihor a mers cinci kilometri ca să poată vota. „Voi, cei tineri, ce motive serioase aveţi să nu mergeţi la vot?“

Un octogenar din Bihor a mers cinci kilometri ca să poată vota. „Voi, cei tineri, ce motive serioase aveţi să nu mergeţi la vot?“

Nea Vasile, în vârstă de 85 de ani, este din satul bihorean Poietari (comuna Pocola), şi a pornit pe jos până la cea mai apropiată secţie de votare, situată în centrul de comună, Pocola.   

Bărbatul a fost luat, în final, de un şofer, care l-a transportat până la secţia de votare, gestul bihoreanului, care consideră votul o datorie faţă de ţară, a fost descris pe Facebook de o membră în secţia de votare din Pocola, Aurelia Dumiter. 

 „Dintre toţi, nea Vasile a fost prezenţa care ne-a înseninat dimineaţa ploioasă de noiembrie. E născut în 1934, a venit să voteze de la 5 km, cu «ocazie».

Nu ştie cu ce se va întoarce acasă. Dacă are noroc, îl ia cineva cu maşina, dacă nu, până diseară ajunge pe jos, ajutat de cârja lui”, a scris Aurelia Dumiter.  

După ce şi-a băgat buletinul de vot în urnă, bătrânul şi-a făcut semnul crucii şi a recitat pentru cei prezenţi o poezie patriotică, despre „mama Românie”. Apoi, bătrânul a spus că speră că va vota şi la următoarele alegeri prezidenţiale, de peste 5 ani.

  „A intrat în cabina de vot. A pus ştampila si, conştiincios, a introdus buletinul de vot in urnă „cu ştampila în afară „. Şi-a făcut semnul crucii şi a început să recite o poezie patriotică, despre „mama Românie „.

Voi, cei tineri, ce motive serioase aveţi să nu mergeţi la vot? Ne-a spus că speră să voteze si la următoarele alegeri….peste 5 ani, nu la alea de la vară”, a mai scris Aurelia Dumiter. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

Sursa: adevarul.ro

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...