Un român de 24 de ani, din Craiova, a fost ales consilier local în orașul italian Prato

Un român a fost ales consilier local în oraşul italian Prato. Claudiu Stănășel, membru al formaţiunii de extremă dreapta a lui Matteo Salvini, a fost cel mai votat candidat la scrutinul local de duminică.

El a obținut 439 de voturi, cu 100 mai multe decât următorul ales.Volume 90%

Claudiu Stănășel are 24 de ani, este născut în Craiova și a ajuns în Italia, cu familia, când avea doar 6 ani.

Peste 100 de români au candidat în alegerile locale din peninsulă.

Mulţi dintre ei sunt membri ai Ligii, partidul naţionalist şi antimigraţie condus de Matteo Salvini.

Cum a ajuns un tânăr craiovean să fie ales consilier în oraşul italian Prato. „Victoria o dedic românilor mei din diaspora“ 

Claudiu Stănăşel, în vârstă de 24 de ani, este cel mai tânăr consilier local din Italia şi primul român care a reuşit o astfel de performanţă. Face politică de 5 ani, iar la alegerile din 26 mai Stănăşel a obţinut cele mai multe voturi pentru partidul său de dreapta, LEGA.

„Îndemn tinerii să intre în politică. Noi putem scrie un viitor mai bun”. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Un craiovean de doar 20 de ani, om politic în Italia: „La alegerile di… Claudiu Stănăşel a plecat din România împreună cu părinţii săi când avea doar 6 ani.

Tatăl, Ştefan Stănăşel, este preşedintele uneia dintre cele mai importante  organizaţii pentru cetăţenii români din Italia, numită „Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia“.

Familia Stănăşel s-a stabilit în Prato, un oraş din regiunea Toscana, puternic industrializat, cu circa 200.000 de locuitori. Este al treilea oraş din centrul Italiei, ca număr de locuitori, după Roma şi Florenţa. 

La vârsta de 16 ani, când era elev de liceu, Claudiu Stănăşel a obţinut prima victorie. „Mereu îmi amintesc cu plăcere de acel moment. Aveam doar 16 ani şi am fost votat de 1600 de elevi ca reprezentant al celei mai importante şcoli din Prato, institutul Buzzi. 

Atunci am început sa mă informez şi am început să fiu atras de politică. Am înţeles că doar aşa pot lupta pentru o lume mai bună”, spune tânărul.

La vârsta de 19 ani, când era în primul an la Facultatea de Economie, Claudiu Stănăşel a încercat pentru întâia oară  să intre în administraţia oraşului Prato. „În 2014 am fost candidat la alegerile locale din Prato cu partidul “Forza Italia”. Atunci am obţinut 185 de voturi, am fost pe locul 7 într-o listă cu 32 de candidaţi .

Am ajuns sa candidez după ce am fost votat de tinerii din localitate, în cadrul unui comitet zonal al liceenilor, pentru a-i reprezenta la alegerile locale. Ulterior, în 2017 am fost numit responsabil regional pe sectorul şcolar din partea partidului Forza Italia, devenind primul roman din Italia cu o funcţie la nivel regional într-un partid politic italian”, povesteşte craioveanul. 

Un an mai târziu, în 2018, Claudiu Stănăşel a intrat în partitul Lega, o formaţiune politică de dreapta, extrem de importantă în Italia. „Am fost numit responsabil local al tineretului din acest partid. Apoi, am început să mă pregătesc pentru alegerile locale din 2019”. 


Loading...
x

Check Also

Drama unui copil ucrainean de 14 ani: „Tatăl l-a abandonat, mama e în Italia, bunicii nu vor să plece din Ucraina”

Un copil de numai 14 ani, din localitatea ucraineană Cernăuți, terorizat de războiul ruso-ucrainean în ...