VIDEO Sute de români la coadă la vot la o secție din Roma, sub o ploaie mocănească

Sute de români s-au așezat la coadă la secția de vot de la Consulatul României din Roma, capitala Italiei, după cum arată imaginile video transmise duminică dimineață de organizația civică Reset.

Românii s-au așezat la coadă pe o vreme ploioasă, înarmați cu umbrele, chiar înainte de deschiderea urnelor de vot.

Imagini video:

Alegeri europarlamentare 2019, votul în diaspora. Cozi de 2.000 de oameni, în Stuttgart

S-au format cozi deja la secțiile de votare din principalele orașe din Europa. Sute de români așteaptă să-și exercite dreptul la vot. La secțiile de votare din Munchen și Stuttgart, oamenii s-au adunat dinainte de ora 7 dimineața ca să voteze la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție.

Cititorii Digi24.ro din afara țării ne-au trimis fotografii și videoclipuri cu cozile de la secțiile de votare din mai multe orașe europene. Alte fotografii au fost, de asemenea, distribuite pe rețelele de socializare.

La Munchen, la ora 7:00, erau deja aproximativ 200 de români în fața consulatului României.

Nu doar în Germania s-au format cozi. În Roma, și mai mulți oameni așteptau în fața Ambasadei României, în ciuda ploii. Și la Milano și Torino, situația este asemănătoare.Volume 90%

La Bruxelles, românii nu au mai avut loc în curtea secției de votare, astfel că au ocupat și trotuarul de lângă. Acest lucru se întâmpla la ora 7 dimineața. 

În Dublin, Viena, Madrid, Londra s-au format, de asemenea cozi.

Românii din toată lumea votează azi, 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare 2019. Primele urne de vot s-au deschis în Noua Zeelandă, sâmbătă, la 22.00, ora României (n.r. – duminică, ora 7.00 locală). Alături de români, toți europenii din statele membre UE își vor alege viitori reprezentanți în Parlamentul European pentru următorii 5 ani.

România are alocat un număr de 33 de locuri în PE, din totalul de 751 disponibile. Fiecare partid care participă la alegerile europarlamentare de anul acesta va primi un număr de mandate proporțional cu numărul de voturi obținute.


Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...