Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, ACUM, la Digi24: Vom câștiga alegerile prezidențiale „tur cu tur”

Viorica Dăncilă – Preşedintele PSD, , a fost invitata lui Cosmin Prelipceanu, miercuri, la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Ea a vorbit despre perioada în care spune că a fost izolată la Guvern din cauza lui Liviu Dragnea, despre candidatura la Cotroceni, dar și despre protestul anti-PSD din 10 august anul trecut, miting pe care premierul Viorica Dăncilă îl consideră a avea ingredientele unei tentative de lovitură de stat.

Despre declarațiile lui Tăriceanu:

Coaliția nu este pusă în pericol. Sigur că ne-am fi dorit un candidat comun, dar fiecare partid își face calculele sale.

Candidatura sa:

A venit la propunerea organizațiilor din teritoriu.

„Trebuie să fim foarte corecți, știu că vor lupta pentru scorul pe care și-l asumă”. 

Trebuie să câștigăm alegerile prezidențiale. Președintele Iohannis spunea „pas cu pas”, noi spunem „tur cu tur”. Trebuie să învățăm din greșelile pe care le-am făcut.

Sondaje:

Cred că stau destul de bine, dar se pot schimba de la săptămână la săptămână, nu l-aș lua ca pe un indicator unic. Cred ca este timpul să câștigăm alegerile prezidențiale. Degeaba stai în spate cu sondaje, dacă organizațiile din teritoriu nu se mobilizează.

Discuții cu Ponta:

Am discutat despre susținerea candidatului PSD, n-am luat o decizie cu privire la intrarea la guvernare. Categoric, cine vine alături de noi este important. Mi-aș dori să vină și partide neparlamentare, PNȚ, ecologiștii, sindicate.

Blocajul lui Liviu Dragnea la Palatul Victoria:

Am vorbit despre un blocaj politic, nu al activității guvernamentale, am muncit foarte mult pentru a implementa programul de guvernare, am adoptat acte normative. Nu prea am vorbit cu organizațiile din teritoriu, în sensul acesta a fost declarația.

Regretele sunt tardive, n-are rost să-mi exprim regretul pentru o acțiune sau alta.

Discurs antieuropean:

Eu nu am avut niciodată în Parlamentul European un discurs anti-Europa. Nu înseamnă că dacă stai cu capul în jos ești respectat.

Am fost premierul care a mers cel mai mult la Bruxelles, eu am lărgit relațiile cu Uniunea Europeană.

Declanșarea Art.7 nu este foarte ușoară și nu cred că e de actualitate pentru România.

Guvernul României nu a intervenit în actul de justiție.

Guvernul Cioloș a schimbat peste noapte peste 100 de acte normative, n-am văzut reacții virulente.

MCV 

Am avut o discuție cu Timmermans, înainte de numirile de numirile în instituțiile de acum, și am spus că aș vrea un dialog mult mai bun. Cred că experții de fiecare parte, dar de ce nu și cu terți, pot să analizeze punct cu punct. Ne dorim ridicarea MCV.

Parlamentarii PSD care au modificat legile justiției

Nu-i pot sancționa eu, pentru o perioadă în care nu eram eu în măsură să le spun ce să facă sau ce nu. Eu cred că ei se consultă cu cetățenii care i-au ales. Dacă nu, pot fi sancționați la următoarele alegeri.

Întotdeauna s-a făcut legătura cu Liviu Dragnea, așa a fost percepția, chiar dacă a fost o măsură corectă. Cred ca a fost o vulnerabilitate.

Am dus corupția în Parlamentul European ca și cum am fi cea mai coruptă țară. Nu este adevărat. Și în alte țări se întâmplă. Eu nu sunt coruptă, n-am avut nicio problemă cu justiția, de ce să fim asociați cu corupții?

Secția Specială

Nu cred că trebuie să intervină nici MJ, nici primul ministru, nici altcinva. Trebuie să facă obiectul consensului magistraților. Să lăsăm justiția independentă, nu trebuie intervenit politic, orice decizie aș lua eu, ar arăta că se implică politicul.

Șeful CNAS

Trebuia să venim cu un specialist, care a mai lucrat acolo. Propunerea a venit de la ministrul sănătății. 

Eu am avut o plângere pentru înaltă trădare. Aș fi putut să-mi dau atunci demisia. Bineînțeles că a fost o eroare totală (plângerea).

10 august

În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat.

Eu nu știu cine a greșit. Să plătească! N-am nicio suspiciune, nu este normal să judec eu. Anormal e să forțezi intrarea în clădirea Guvernului. Azi e Palatul Victoria, mâine e Palatul Cotroceni.

N-am spus că toți din piață au avut această intenție, dar au existat persoane care s-au comportat violent. Uitați-vă la Vestele Galbene din Franța. Li se permitea să intre în clădirea Guvernului?

Jandarmeria să-și facă datoria, dacă unii au avut exces de zel, sunt convinsă că justiția îi va sancționa. Cei care au greșit trebuie să plătească.

Procurorii au acces la toate documentele, trebuie să contribuie la aflarea adevărului.

Ordonanța 114

Modul în care a fost adoptată nu a fost corect! De fiecare dată, trebuie să fie în dezbatere publică, să fie discutată cu toți cei implicați. Dar nu trebuie să vorbim despre ord. 114 numai din perspectiva efectelor negative.

Are și aspecte bune, salariul în construcții, creșterea punctului de pensie, a împiedicat creșterea prețului la gaze. Pentru ce trebuie corectat, avem toată deschiderea. Pe energie, bancar, s-a discutat și s-a ajuns la consens. Intențiile guvernului României sunt foarte bune. 

Nu a fost o ordonanță care s-a născut greșit, doar că n-a fost suficient discutată.

Nu sunt prea multe domeniile care au avut de suferit. Ce a fost de corectat am corectat.

Viorica Dăncilă, primul prezidenţiabil PSD care se luptă pentru a intra în turul 2

Viorica Dăncilă a fost aleasă candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, marți, în Birou Politic Național, iar apoi a fost validată în CEx. Au fost doar două voturi împotrivă: Paul Stănescu şi Dumitru Buzatu, toți ceilalți lideri PSD votând pentru premier.

Au existat discuţii aprinse în şedinţă, Stănescu reproşându-i Vioricăi Dăncilă că nu a negociat mai bine cu ALDE şi Pro România pentru susţinerea candidaturii. Acesta i-a reproşat şi rezultatul slab din sondaje şi a pus problema în faţa colegilor că PSD nu va intra în turul al doilea.

„Ponta avea 31% când a plecat în campanie și Iohannis avea 15%. Cine a câștigat? Iohannis! Depinde doar de noi. Spui, Paul, că sondajele. Dar uite cum stătea Iohannis.”, a fost răspunsul dat de Dăncilă.

Conform sondajelor prezentate în şedinţa CEx de marţi, PSD se află pe locul 3 în preferinţele românilor cu 26%, după PNL care are 31% şi USR-PLUS cu 28%.

Sursa: digi24.ro

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...