Viorica Dăncilă declaratii motiune

Viorica Dăncilă spune ce se va întâmpla dacă trece moțiunea: Ne vom „bătea” din Opoziție. Nu demisionez

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, că dacă moțiunea de cenzură de joi va fi adoptată de Parlament nu va demisiona, însă îi va cere președintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai repede un nou prim-ministru. 

„Nu voi demisiona, dar îi voi solicita să facă o nominalizare cât mai rapidă pentru un nou Guvern. Eu cred că Președintele ar trebui să facă o nominalizare cât mai repede dacă vrea să dea dovadă de bună credință și că vrea să schimbe acest guven „eșuat”, cum îi spune el”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul susține că PSD se va lupta din Opoziție dacă moțiune va trece. De asemenea, Dăncilă precizează că va rămâne președintele PSD și candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale.  

Vezi si: Galerie FOTO: Aceasta pisica s-a nascut cu 2 culori pe blanita fetei!

„Ne vom continua lupta. Ne vom „bătea” cu colegii mei, din Opoziție. Vrem să vedem cât de eficient va fi noul Guvern (…) Voi rămâne candidatul PSD și președinte al PSD. Mai avem o lună pâna la primul tur al alegerilor prezidențiale și nu ne permitem experiențe. Eu cred că partidul se va reuni în jurul meu.”

Viorica Dăncilă a vorbit și despre acuzațiile că ar fi promis bani primarilor pentru a pune presiune pe parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură, însă susține că nu a promis bani sau funcții.

„Cine face aceste afirmații este iresponsabil. Să spui că premierul României promite bani, funcții, mi se pare un lucru dreosebit de grav care arată ură.(…)

Stau de vorbă cu oamenii, mi se pare firesc. Am discutat cu primari, am discutat cu oamenii. Cred că mulți se vor răzgândi (n.r. să voteze moțiunea) pentru că atunci cînd se vor întoarce în colegiile lor vor fi întrebați de primari, de oameni. Atunci cand primarii nu își vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală, cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire, iar cei care vor să voteze ar trebui să se gândească că se vor întâlni cu oamenii.”

În apropierea moțiunii de cenzură, Viorica Dăncilă vorbește despre un program PNDL 3 pentru aleșii locali.

„Fondul de Dezvoltare și Investiții a fost prins în programul de guvernare, nu este o formă de mită. Nu este o comunitate din România care să nu fi primit bani. Vrem să introducem și PNDL 3 pentru aducțiunea de gaze. Ceea ce nu a intrat la PNDL 1 și PNDL 2 intră la Fondul de dezvotare. Banii merg pentru toate comunitățile indifierent de culoare politică”, a spus premierul.

Sursa: Adevarul, digi24

Recomandam: https://iubescanimalele.net

Loading...
x

Check Also

Civilii ucraineni care au primit, vineri, circa 20.000 de puști automate încep acum să ia prizonieri de război ruși

Unul dintre soldații ruși capturați în regiunea Sumy a izbucnit în lacrimi. Canalul Nexta TV ...